Nehogy kártérítést kelljen fizetnünk! A lótartás árnyoldalai

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az állattartás nemcsak örömet okoz vagy hasznot hajt az állattartónak, hanem felelősséggel is jár. A állatokkal kapcsolatos jogi felelősség egy olyan örökzöld téma, amihez többször vissza kell térnünk, mivel Kistermelők Lapjának olvasói is keresnek minket ebbe a körbe tartozó konkrét kérdésekkel.
Tovább Nehogy kártérítést kelljen fizetnünk! A lótartás árnyoldalai

Újpaprika, újbor

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: November elejére, nagyjából egy időben készülnek el a friss fűszerpaprika-őrlemények és az újbor is, ennek örömére a szegedi fűszerpaprika-kutatók közel egy évtizede ilyenkorra időzítik a „paprika és bor” rendezvényüket. Ezúttal november 16-án, Szatymazon találkozik a bor a paprikával.
Tovább Újpaprika, újbor

Csak erős agráriummal alapozható meg a vidék fejlődése

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Gazdasági súlyán felül, stratégiai ágazatként kell kezelni az agrár- és élelmiszergazdasági szektort, hiszen erős agrárium nélkül elképzelhetetlen a vidék, és ezáltal Magyarország fejlesztése – hangsúlyozta Győrffy Balázs.
Tovább Csak erős agráriummal alapozható meg a vidék fejlődése

Fűszerezzünk! A kurkuma és a chili kedvező hatásai

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Néhány fűszer nem csak ízt és aromát kölcsönöz az ételeinknek, hanem meglepő módon olyan, az egészségünkre jótékony hatással bírhatnak, mint a mentális egészség javítása és a rák elleni védelem. A kurkumát, vagy a chilit sokan használják a főzéshez anélkül, hogy tudnának a szervezetükre gyakorolt jótékony hatásairól.
Tovább Fűszerezzünk! A kurkuma és a chili kedvező hatásai

MAZARS: Nehéz helyzetbe kerülhetnek a magyar leányvállalatok

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Akár az adóellenőrzés akadályozásának is minősülhet és bírsággal is járhat, ha egy magyar leányvállalat a külföldi anyacége által használt rendszerben, és nem magyar nyelven vezeti könyvelését – hívta fel a figyelmet a MAZARS. A leánycégeknél azonban sok esetben nincs elegendő erőforrás, hogy egyszerre feleljenek meg a nemzetközi és hazai előírásoknak.
Tovább MAZARS: Nehéz helyzetbe kerülhetnek a magyar leányvállalatok

Egyre súlyosabb a sertéspestis helyzet Kínában, nem tudják megfékezni a kórt

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az afrikai sertéspestis gyorsan terjed Kínában, már a tartományok több, mint felében jelen van annak ellenére, hogy a kormány nagy erőkkel próbálja megfékezni azt. Korábban ugyan azt nyilatkozták, hogy sikerült kontrollálni a járvány terjedését, azonban mostanra nagyon súlyossá vált a helyzet.
Tovább Egyre súlyosabb a sertéspestis helyzet Kínában, nem tudják megfékezni a kórt

Az arborétum a második otthona

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Vérbeli kiránduló izgalmával és ezernyi kérdéssel érkezem az Agostyáni Arborétumba. Amint belépek a nagy székely kapun, a csönd magával ragad. A lombok árnyékában közelítek a kicsi faházikó felé, ahol Rozmann Hajnalka mindig mosolygós arca fogad. Mint vendéget a házigazda köszönt, ő az arborétum vezetője.
Tovább Az arborétum a második otthona

A mezőgazdasági és kohéziós politikákra szánt összeg nem csökkenhet

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az Európai Parlament egy szerdai szavazással elfogadta az EU következő hosszú távú költségvetésére vonatkozó, az egyes programokra szánt konkrét összegeket is tartalmazó tárgyalási álláspontját.
Tovább A mezőgazdasági és kohéziós politikákra szánt összeg nem csökkenhet