Visszaszorítanák a hamis növényvédő szereket

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: A hamis és illegális növényvédő szerek kereskedelme elleni fellépés jegyében idén már harmadik alkalommal egyeztettek a visegrádi országok adó-, vám- és növényvédelmi hatóságai a Magyar- és az Európai Növényvédelmi Szövetség szervezésében Kisvárdán megrendezett III. Visegrádi Tanácskozáson - közölte a Növényvédelmi Szövetség kedden az MTI-vel.
Tovább Visszaszorítanák a hamis növényvédő szereket

A fenntartható mezőgazdaság záloga a digitalizáció, az innováció és a megfelelő szabályozó környezet

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: A modern termelőknek olyan innovatív technológiákkal, megoldásokkal kell rendelkezniük, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy képesek legyenek a szükséges élelmiszert, takarmányt vagy üzemanyagot a fogyasztó, a környezet és a termelő számára is biztonságos módon előállítani.
Tovább A fenntartható mezőgazdaság záloga a digitalizáció, az innováció és a megfelelő szabályozó környezet

Az aszály miatt leállt a folyami szállítmányozás

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Halomban áll a betakarított gabona a raktárakban, a Duna alacsony vízállása miatt ugyanis gyakorlatilag leállt a folyami szállítmányozás. Bár a kereslet továbbra is élénk, az ügyleteket csak későbbi elszállítással tudják megkötni a termelők.
Tovább Az aszály miatt leállt a folyami szállítmányozás

„Gazdatársaimmal is megosztom a gépet” – Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk fődíját

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Az Agrofórum az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is regisztrációs és előfizetői nyereményjátékot hirdetett honlapján és szaklapjában. A fődíj ezúttal egy KUHN MDS 19.1 Q sebességarányos műtrágyaszóró volt, amit digitális és nyomtatott újságunk kombinált előfizetői között sorsoltunk ki. Legszerencsésebb olvasónk ezúttal Pap Urbán Károly volt, akinek a KUHN Center Magyarország Kft. kecskeméti telephelyén adhattuk át a nagyjából 1,5 millió forintot érő gépet. A családi gazdálkodóval ekkor beszélgettem.
Tovább „Gazdatársaimmal is megosztom a gépet” – Átadtuk előfizetői nyereményjátékunk fődíját

Egyszerűbb támogatási feltételekre lenne szükség

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Magyarország csak egy olyan új közös agrárpolitikát (KAP) tud majd támogatni, amely egyszerűvé teszi a támogatások igénylését és kifizetését mind a gazdák, mind pedig a tagállami szervezetek számára - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter hétfőn, Brüsszelben, a Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén.
Tovább Egyszerűbb támogatási feltételekre lenne szükség