Újabb felhívás a sovány tejpor értékesítési áráról

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: A tej és tejtermékek piacának jelenlegi helyzete, vagyis az árak alakulása és az intervenciós készletek nagysága indokolttá teszi a sovány tejpor további mennyiségeinek a betárolási időpont módosítása általi értékesíthetővé tételét.
Tovább Újabb felhívás a sovány tejpor értékesítési áráról

AgroFIELD Akadémia Konferencia – Dr. Abdul M. Mouazen professzor előadásának előzetese – VIDEÓ!

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Dr. Abdul M. Mouazen a precíziós talajművelés és növénytermesztés professzora, valamint a Ghenti Egyetem Környezetvédelmi Tanszék SCoRing csoportjának vezetője.
Tovább AgroFIELD Akadémia Konferencia – Dr. Abdul M. Mouazen professzor előadásának előzetese – VIDEÓ!

A borsó-aknázólégy

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Rendszertani besorolás A borsó-aknázólégy, a Liriomyza huidobrensis Blanchard (1926), az ízeltlábúak (Arthropoda) törzse, rovarok (Insecta) osztálya, kétszárnyúak (Diptera) rendjének Agromyzidae családjába tartozó Liriomyza genusba sorolható.
Tovább A borsó-aknázólégy

A jövő ételeit 3D nyomtatóval és lézerrel “főzik” majd!

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Az ételek nyomtatása egyelőre kuriózum, távolról sem bevett gyakorlat. Egy amerikai fejlesztő fel szeretné gyorsítani a folyamatokat, és az ételeket nemcsak kinyomtató, hanem lézerrel meg is főző 3D nyomtatót épített.
Tovább A jövő ételeit 3D nyomtatóval és lézerrel “főzik” majd!

Rátonyi Tamás: precíziós növénytermesztés nélkül nincs továbblépés!

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara precíziós mezőgazdasági szakmérnöki továbbképzési szakot indít az agrár vagy műszaki képzési területen legalább alapképzésben (BSc) szerzett mérnöki oklevéllel rendelkező szakemberek részére. Rátonyi Tamás szakvezetővel, a Földhasznosítási Tanszék docensével a tantárgyakról, partnerekről és még sok más egyébről beszélgettünk.
Tovább Rátonyi Tamás: precíziós növénytermesztés nélkül nincs továbblépés!