A román-magyar határ közelében tarol a sertéspestis

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: A magyar-román államhatártól mintegy 15 kilométerre mutatták ki ismét az afrikai sertéspestis (ASP) kórokozóját. A sorozatos fertõzések miatt a román hatóság eddig összesen több mint 13 milliárd forint kártérítést fizetett ki az állattartók számára.
Tovább A román-magyar határ közelében tarol a sertéspestis

Ezt ne hagyja ki! – Utolsó helyek az Agrárszektor Konferencián

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: November 28-29-én rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a kétnapos Agrárszektor Konferenciát, amely az év egyik legnagyobb és legjelentõsebb agráreseményének számít. Az óriási érdeklõdés miatt a siófoki konferenciára már csak korlátozott számban lehet jelentkezni.
Tovább Ezt ne hagyja ki! – Utolsó helyek az Agrárszektor Konferencián

Többet szeretne tudni az agrárium döntéshozóiról?

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Az AgroStratéga 2018-ban már hetedik alkalommal indította útjára azt a kutatást, melynek kérdõíve a mezõgazdasági termelést hivatásszerûen, árutermelés céljából folytató egyéni gazdálkodók és cégvezetõk szakmai információszerzési szokásaival, preferenciáival, valamint jövõképével kapcsolatos kérdéseket tartalmaz.
Tovább Többet szeretne tudni az agrárium döntéshozóiról?

Kiszáradt repce, hiányos kelések: pusztított a sokáig tartó aszály

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Sokfelé maradandó károsodást szenvedtek az õszi vetések a hosszan tartó aszályos idõ miatt. Sok a hiányos, alacsony tõszámú kelés, sõt egyes táblákon még kiszáradt repce foltokat is lehet látni. Komoly fejtörést okozhat ugyanakkor a gazdáknak, hogy a száraz, kemény talaj miatt az õszi talajmunkákat csak nagy plusz költséggel, az eszközöket tönkretéve lehet elvégezni. Az idõjárás a múlt hét végén végre átalakult Magyarország térségében, és hosszú idõ után a most következõ héten csapadék is érkezik majd.
Tovább Kiszáradt repce, hiányos kelések: pusztított a sokáig tartó aszály

Az állatok között is az automatika a nyerõ

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Európa legnagyobb állattenyésztési szakkiállításán a díjazott fejlesztések az állatok egészsége, az állomány nyomon követése és a munkák egyszerûsítése körül forogtak. Volt olyan innováció, amelyik a fejõkarusszel forgási sebességét optimalizálta a benne álló egyedek várható fejési ideje alapján, volt, amelyik a takarításban segített és számos olyan is akadt, amelyik egy-egy apró technikai részlet módosításával tette hatékonyabbá a munkát.
Tovább Az állatok között is az automatika a nyerõ

Bige László cége a rendõrségi razziáról: miért nem telefonáltak?

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Indokolatlanul nagyszámúnak tartja a Bige László befektetõ tulajdonában lévõ Bige Holding Kft. azt a kétnapos intézkedést, amelynek során a készenléti rendõrség 250-300 fõvel jelent meg a társaság szolnoki gyárában. A vállalat szerint a budapesti hatóságok a razzia helyett egy telefonhívással hozzájuthattak volna a keresett információkhoz.
Tovább Bige László cége a rendõrségi razziáról: miért nem telefonáltak?

Együttmûködést kötött a szolnoki gépes cég az osztrák Pöttingerrel

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Együttmûködést kötött egymással az osztrák Pöttinger és a szolnoki Magtár Kft. A megállapodás keretein belül a szolnoki vállalat forgalmazza majd a Pöttinger szálastakarmány betakarító gépeit, valamint biztosítja majd a szervíz és alkatrészellátás hátterét is.
Tovább Együttmûködést kötött a szolnoki gépes cég az osztrák Pöttingerrel

Razzia a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata az MTI-t arról tájékoztatta csütörtökön, hogy az ügyben a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bûncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bõvebb tájékoztatást nem adnak - közölték.
Tovább Razzia a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában