Végre! Nem barnul a saláta vágási felülete

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A zöldségek közül – a szó szoros értelmében – a salátafélék választéka a legszínesebb. Már a hagyományos fejes salátából is megjelentek a piros levelűek, a lollo, a tögylevelű, a batávia, a római típusból pedig szinte követhetetlen a választék bővülése. A salátafogyasztás divatos, és a vásárlók nagy örömére, az utóbbi években folyamatosan újabb típusok bővítik a kínálatot.
Tovább Végre! Nem barnul a saláta vágási felülete

Trendivé kell tenni a zöldség- és gyümölcsfogyasztást

agrár mezőgazdaság gazda hírek
Magyarmezőgazdaság :: Lezárult az Európai Friss Kalandok programsorozata. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Interfel francia zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet közös kampányának célja, hogy a kisgyermekes családok körében növelje a friss zöldség- és gyümölcsfogyasztás mennyiségét.
Tovább Trendivé kell tenni a zöldség- és gyümölcsfogyasztást

Stratégiai megállapodás a Nemzeti Ménesbirtok és a Szent István Egyetem között

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. a Szent István Egyetemmel, a felsőoktatási intézmény gödöllői székhelyén.
Tovább Stratégiai megállapodás a Nemzeti Ménesbirtok és a Szent István Egyetem között

Bíró Tamás és Micskei Vida kutyája volt a legügyesebb

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Harmadik alkalommal rendezte meg az Országos Magyar Vadászkamara - a MEOESZ és a VADEX Mezőföldi Zrt. - közreműködésével a CACT Vizsla Főversenyt a Soponyai Ökoturisztikai Központban, ahol a legügyesebb kutyák és gazdájuk mérhették össze tudásukat.
Tovább Bíró Tamás és Micskei Vida kutyája volt a legügyesebb

Még több állategészségügyi támogatás szolgálja a sertésszektort

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Jelentõsen megnövelték az állatbetegségekre fordítható támogatási keretösszeget, elsõsorban a sertéstartókra gondolva. Amennyiben mégis fordulna a kocka, más ágazatok kerülnének veszélyeztetett helyzetbe, akkor a forrásnövekmény azokban a szektorokban is felhasználható.
Tovább Még több állategészségügyi támogatás szolgálja a sertésszektort