Történelmet ír a díszkertész szakma

agrár mezőgazdaság gazda hírek
Magyarmezőgazdaság :: Az együttgondolkodás, a díszkertész ágazat jövőképének, stratégiai elképzeléseinek fölvázolása, egy majdani kertészeti törvény alapjainak lerakása a célja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a térség meghatározó egyesülete által szervezett fórumsorozatnak. Az első rendezvényt a zöldfelület-gazdálkodás témájában Bükfürdőn tartották.
Tovább Történelmet ír a díszkertész szakma

Keményebben lépnének fel az élelmiszerbűnözés ellen

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az élelmiszerbiztonság erősítésére büntetőjogi szabályozás kidolgozásáról határozott a kormány, amely egyetért azzal, hogy továbbra is kiemelten kell kezelni a mezőgazdasági termelés GMO-mentességét - jelent meg a Magyar Közlönyben kedd este.
Tovább Keményebben lépnének fel az élelmiszerbűnözés ellen

Nagydíjat kapott az AXIÁL gépe az AgrárgépShow pályázatán

agrár mezőgazdaság gazda hírek

AgrárUnió :: Nagydíjas lett a CLAAS TUCANO 450 kombájn, különdíjas lett a Fendt 900 Vario MT széria, a Horsch Leeb 4 AX vontatott szántóföldi permetező és a Berthoud VANTAGE vontatott szántóföldi permetező is az AgrárgépShow pályázatán.
Tovább Nagydíjat kapott az AXIÁL gépe az AgrárgépShow pályázatán

A legjobb páros: Arbos 5000-es széria + MS8130 vetőgép

agrár mezőgazdaság gazda hírek

AgrárUnió :: Nem kis feltűnéssel robbant vissza három évtizednyi szünet után a piacra a nagy múltú olasz márka: az Arbos. A személyautók kényelmét, egyúttal kiváló teljesítményt nyújtó traktorok mellett azonban külön szót érdemelnek az olyan munkagépek is, mint az MS8130 vetőgép.
Tovább A legjobb páros: Arbos 5000-es széria + MS8130 vetőgép

Szőlőtermesztés: tények és tévhitek az öntözésről

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: "Szőlőtermesztéssel foglalkozunk a Neszmélyi borvidéken. A szőlő öntözésének gondolatával régóta foglalkozunk, és az elképzelést a 2016-ban kiírt vízgazdálkodási pályázat segítségével remélhetőleg sikerül megvalósítani. Ahhoz, hogy a vevőinket mindig ellássuk az elvárt szőlőmennyiséggel, már napjainkban is nélkülözhetetlen az öntözés." - Dr. Mikóczy Nárcisz előadásának szerkesztett változata következik.
Tovább Szőlőtermesztés: tények és tévhitek az öntözésről