Kecskesajt és turizmus: farm a Mátra-alján

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Nagy utat tett meg a kecsketej és sajt, mire megjelent a piacon, vagy a neves éttermekben. Aki ma fog a kecsketartásába, annak már könnyebb a helyzete, bár a kitartás és az elhivatottság nélkül kódolva van a kudarc. A Nagyrédei Kecskefarm tulajdonosa, Sánta Judit nem tíz, vagy tizenöt évvel ezelőtt kezdte a szakmát, amikor már kezdett a köztudatban megjelenni a kecskesajt, hanem jóval korábban.
Tovább Kecskesajt és turizmus: farm a Mátra-alján

Nagyon bizonytalan idén a gabonatermesztés jövedelmezősége

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: Az aszály miatt bizonytalanná vált a gabonatermesztés jövedelmezősége idén, a várható, 15 százalékos terméskiesés mellett az Alföldön megkezdték a búzatáblák öntözését, ami a költségeket növeli – közölte a Concordia Közraktár Zrt.
Tovább Nagyon bizonytalan idén a gabonatermesztés jövedelmezősége

Szobatiszta kakaduk

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A madarak világában meglehetősen ritkák azok a fajok, melyek egyedeit szobatisztaságra lehet szoktatni. Ezen ritka tollasok egyike a fehérbóbitás kakadu, de ezen fajnál sem minden egyed alkalmas arra, hogy megtanulja, férőhelyének kizárólag egy bizonyos részén üríthet.
Tovább Szobatiszta kakaduk

A vad- és mezőgazdálkodók érdekében

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: 2017. április 20-án az Országos Magyar Vadászkamara megteremtette a vadászjegyek és a vadászati engedélyek által befolyó összegből az Országos Vadgazdálkodási Alapot. Létrehozása és a pályázati úton megszerezhető meghatározott összeg az Országos Küldöttközgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik. A Vadgazdálkodási Alap működési szabályait, céljait Az OMVK elnöksége határozza meg.
Tovább A vad- és mezőgazdálkodók érdekében

Gyõrffy Balázs: Már közel a megoldás a családi gazdaság jogi személlyé alakítására

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Tavaly hirdette meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai programcsomagját az erõsebb agrár- és élelmiszer-gazdaságért, valamint a jólétében gyarapodó vidékért. A programcsomag 9 pontból áll, ezek mindegyikében történtek elõrelépések - hangzott el a Portfolio Nyugat-magyarországi Agrárfórumán, Pápán.
Tovább Gyõrffy Balázs: Már közel a megoldás a családi gazdaság jogi személlyé alakítására