Kitüntették dr. Kukovics Sándort

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Érden, a március 15-ei ünnepségen, a Szepes Gyula Művelődési Központban adták át a városi kitüntetéseket. A közgyűlés Érdi Tudományos Díját az idén dr. Kukovics Sándor kapta, aki hosszú évek óta szerkeszti a Magyar Mezőgazdaság Juhászat című mellékletét.
Tovább Kitüntették dr. Kukovics Sándort

Apadó árak, lanyhuló forgalom a vágómaha-piacon

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatója szerint januárban - az egy évvel korábbihoz viszonyítva – a vágójuh kilónkénti ára 12 Ft-tal, a vágóbaromfié 13 Ft-tal, a vágósertésé 10 Ft-tal drágult, a vágómarháé viszont 36 Ft-tal visszaesett. A nyerstejért 1 Ft-tal, a tojásért 3 Ft-tal adtak kevesebbet.
Tovább Apadó árak, lanyhuló forgalom a vágómaha-piacon

Teljesítmény, megbízhatóság, takarékosság

agrár mezőgazdaság gazda hírek

AgrárUnió :: A Bobcat TL sorozatának teleszkópos rakodói kompakt, szívós és agilis gépek. Közéjük tartozik a DM-KER Kft. által forgalmazott Bobcat TL43.80HF AGRI is, amely a szabadalmaztatott Power Lift rendszer révén megnövelt emelőkapacitással rendelkezik és a gém nagysebességű mozgatására képes.
Tovább Teljesítmény, megbízhatóság, takarékosság

Támogatás kiskertre, kisállatra

agrár mezőgazdaság gazda hírek

AgrárUnió :: A saját fogyasztásra termelés is segítheti a munkára nevelést. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is meghirdette az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a konyhakerti és kisállattartási szociális földprogramot, a pályázatra január végéig lehetett jelentkezni.
Tovább Támogatás kiskertre, kisállatra

Megfizethető kertészeti gépek akár a kis- és közepes gazdaságoknak is

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: A gazdaságos mechanikai gyomirtás előtérbe kerül a szőlő- és gyümölcsültetvényekben. Gyakorlati gépbemutatón nézheti meg többek között a csúcsminőséget megfizethető áron képviselő soraljművelőket.
Tovább Megfizethető kertészeti gépek akár a kis- és közepes gazdaságoknak is

Gigantikus kertészeti beruházás az osztrák-magyar határon

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Közép-Európa legkorszerûbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül a német FAKT AG egymilliárd eurós (313,7 milliárd forint) beruházásában Hegyeshalom és Bezenye határában. A 330 hektáros beruházásból ötven hektáron feldolgozó- és logisztikai központ, harminc hektáron üvegház, ötven hektáron pedig szabadföldi kertészet épül majd.
Tovább Gigantikus kertészeti beruházás az osztrák-magyar határon

Kelet-Közép-Európa legkorszerűbb zöldséggyümölcs-termelő beruházása

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Mosonmagyaróváron március 19-én közös sajtótájékoztató keretében jelentette be az Agrárminisztérium és a FAKT AG, hogy egy közel egymilliárd eurós mezőgazdasági és infrastruktúra-fejlesztési beruházás valósul meg hamarosan Hegyeshalom-Bezenye települések határában. A beruházás jelentős mérföldkő mind a cég, mind Magyarország életében.
Tovább Kelet-Közép-Európa legkorszerűbb zöldséggyümölcs-termelő beruházása

Brexit: már a karácsonyi szerződések is késnek

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Előfordulhat, hogy hiába keresik a hagyományos karácsonyi élelmiszertermékeket a brit édességek és csemegék rajongói az idei ünnepek alkalmával. Arról már sokat beszéltek, hogy a jelentős élelmiszerbehozatalra szoruló brit szigeteken korábban nem látott áruhiány és drágulás következhet be a Brexit miatt, de a jelek szerint a jellegzetesen brit termékek kivitele is komoly akadályok elé néz.
Tovább Brexit: már a karácsonyi szerződések is késnek