Az európai cukorkvóta kivezetésének hatásai és következményei

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: Az Európai Unióban a cukortermelési kvóták rendszere 2017. október 1-től megszűnt, így a cukortermelés szabadon növelhető, ezért az AKI megvizsgálta a magyarországi kapacitásbővítő fejlesztések lehetőségeit és kockázatait.
Tovább Az európai cukorkvóta kivezetésének hatásai és következményei

Gépújdonságok a gyakorlatban

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A Bábolnai Gazdanapok egyik legnézettebb programja a gyakorlati gépbemutató volt. A mintegy 200 fős szakmai közönség előtt hét gépkapcsolás vonult fel, és közben az érdeklődőket szakszerűen tájékoztatták a gépek paramétereiről, munkájáról és teljesítményéről.
Tovább Gépújdonságok a gyakorlatban

Lovasrendőrök versenyeztek Mezőhegyesen – videóval

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A Magyar Készenléti Rendőrség a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. versenypályáján rendezte meg a IV. nemzetközi rendőr lovasversenyt több nemzet lovas rendőreinek a részvételével. A szlovák, a szerb és a lengyel nemzetiségű csapatok mellett az Országos Polgárőr Szövetség, a Hajdú-Bihar és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a készenléti rendőrség lovas rendőrei vettek részt.
Tovább Lovasrendőrök versenyeztek Mezőhegyesen – videóval

Nem mindenhol segített az esõ: van ahol még mindig nem fejlõdik a repce

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Talajmenti fagyok követhetik az elõzõ héten még 30 fokos nyári meleget, a két hullámban érkezett hideg levegõ hatására. A légkör ugyanakkor lassan megnyugszik és péntekig napos, száraz idõ várható, szombaton azonban újabb hidegfront érkezhet Magyarország térségébe. A hétvégi lehûlés és minimális mennyiségû csapadék a legszárazabb nyírségi és hajdúsági területeken is sokat javított, a talaj mélyebb rétegeiben azonban még mindig komoly csapadékhiány uralkodik.
Tovább Nem mindenhol segített az esõ: van ahol még mindig nem fejlõdik a repce