A növényvédelemről okosan a hatékonyság fokozása érdekében

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrotrend :: Biztos sokakkal előfordult már, hogy megfigyelésre, előrejelzésre alapozva időzítették a védekezést, amihez a „nagyágyúk” közül választottak készítményt, mégsem voltak maradéktalanul elégedettek az eredménnyel.
Tovább A növényvédelemről okosan a hatékonyság fokozása érdekében

Ez a probléma lesz az egyik legnagyobb kihívás a Föld jövője szempontjából

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: Az emberiség a Föld egy évre elegendő erőforrásainak mintegy 1,7-szeresét használja fel évente, jóval többet annál, mint amennyit a bolygó reprodukálni tud – figyelmeztetett a köztársasági elnök a klímaváltozásról tartott előadásában a Nyíregyházi Egyetemen pénteken.
Tovább Ez a probléma lesz az egyik legnagyobb kihívás a Föld jövője szempontjából

Örökölt örökzöldek

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Keskeny kis szerpentinen kapaszkodunk föl a Badacsonyörs fölött magasodó Örsi-hegyre, ahol az ország egyetlen teraszos arborétuma található. A világ minden tájáról származó örökzöld különlegességek élnek itt, gyűjteményüket a Folly család négy generációja hozta létre, gyarapította, őrizte és fejleszti a mai napig is.
Tovább Örökölt örökzöldek

Négy óra alatt költhettek el 200 millió forintot az agrárium fejlesztésére az egyetemisták

agrár mezőgazdaság gazda hírek
Agrotrend :: A Pannon Egyetem csapatának győzelmével zárult Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenyének döntője a Szent István Egyetem Gödöllői Campusán, melyen az előválogatáson legjobban teljesítő 8 egyetemista csapat mérte össze tudását.
Tovább Négy óra alatt költhettek el 200 millió forintot az agrárium fejlesztésére az egyetemisták

A kamara segíti az élelmiszer-feldolgozókat a tejfeldolgozás tökéletesítésében

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: 2018. november 7-8-án tartotta meg haladó szintű gyakorlati napját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága. Az érdeklődő tagok a rendezvényen a savanyított termékek gyártásának elméleti és gyakorlati ismereteivel bővítették tudásukat.
Tovább A kamara segíti az élelmiszer-feldolgozókat a tejfeldolgozás tökéletesítésében