Áder János felmentette az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkárát

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: Áder János köztársasági elnök felmentette megbízatása alól Bitay Mártont, az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős államtitkárát 2019. február 18-i hatállyal – közölte a szaktárca az MTI-vel.
Tovább Áder János felmentette az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkárát

Erősítik az OMÉK üzleti szerepét és nemzetközi jellegét

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: Szükség van mindenkire, a legkisebb termelőtől a legnagyobbig. A kiállításon fontos szempont lesz a termelők, a kereskedők és a fogyasztók közötti kapcsolat és bizalom elmélyítése is, ezáltal a kereskedelem fejlesztése.
Tovább Erősítik az OMÉK üzleti szerepét és nemzetközi jellegét

A tavaszias idő megzavarja a növényeket

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A túl korán érkező enyhe idő bár jól esik az embernek, de a tavaszi fagykárok esélyét jelentősen növeli. Az előttünk álló hét első felében sokfelé 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, mely a vegetáció egy részét már megindíthatja. A tartósabban ködös területeken ezzel szemben nem melegszik föl ennyire a levegő, nyugalomban marad a vegetáció.
Tovább A tavaszias idő megzavarja a növényeket

A földtörténet hatodik nagy kihalási krízisében élünk

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Globálisan a rovarok teljes tömege évente 2,5 százalékkal csökken - állapította meg egy a Biological Conservation címû szaklapban megjelent friss tanulmány, amelyet az Infostart szemlézett. A gerinctelen fajok 7 százaléka kipusztult az elmúlt 100 évben, és a ma élõ rovarok 40 százaléka tûnhet el a következõ évtizedekben. A hatodik nagy kihalási krízis zajlik éppen a Földön.
Tovább A földtörténet hatodik nagy kihalási krízisében élünk

Ártalmatlan faj megtévesztő külsővel: a vörös királysiklók

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A vörös királysiklók (Lampropeltis triangulum sinaloae) kis méretüknek és feltűnő színezetüknek köszönhetően a terráriumok gyakori és népszerű lakói. Első ránézésre talán nem is gondolnánk, hogy a kirívó kültakaró valójában az álcázást szolgálja.
Tovább Ártalmatlan faj megtévesztő külsővel: a vörös királysiklók

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.
Tovább Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

Egyszerűbb lesz az amerikai szőlőkabóca elleni támogatás igénylése

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: A szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevők– mint például az amerikai szőlőkabóca – elleni támogatás igénylése egyszerűsödik, a kérelmek 2019. március 1-31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz.
Tovább Egyszerűbb lesz az amerikai szőlőkabóca elleni támogatás igénylése