Bormarketing: inspiráció a világ túlsó feléről

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Sokat beszélünk manapság a közösségben való gondolkodásról, együttműködésről. Természetes, hogy a pontos megvalósításra számtalan módszer kínálkozik. Inspirációként utazzunk most el gondolatban Ausztráliába, és ismerjük meg Új-Dél-Wales nemrég nyilvánosságra hozott, a bort, a borturizmust és a gasztronómiát támogató, a 2018–2022 közötti időszakra vonatkozó akciótervét!
Tovább Bormarketing: inspiráció a világ túlsó feléről

Elindult a tavaszi élelmiszer-razzia: középpontban a húsvéti termékek

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Mától indult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc ellenõrzés. Az országos akció a húsvéti ünnepek végéig, azaz március 25-tõl április 22-ig tart. Az ellenõrzés-sorozat középpontjában ezúttal is a szezonálisan népszerû termékek, valamint az azokat elõállító- és forgalmazó helyek állnak. A növényi termékeknél a szakemberek kiemelten vizsgálják majd a primõr, azok közül is fõleg a gyorsan romló zöldségeket és gyümölcsöket, mint például a szamócát.
Tovább Elindult a tavaszi élelmiszer-razzia: középpontban a húsvéti termékek

Ha a ma oltott fát letörik, vér folyik belőle, a terméketlen fa pedig termővé tehető – Gyümölcsoltó Boldogasszony napja van

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: A néphagyomány szerint ez az alkalmas nap a gyümölcsfák oltására, szemzésére. Ráadásul a rosszul termő fát ma meg is lehet fenyegetni.
Tovább Ha a ma oltott fát letörik, vér folyik belőle, a terméketlen fa pedig termővé tehető – Gyümölcsoltó Boldogasszony napja van

Már nem a vízelvezetés, hanem a vízmegõrzés a legnagyobb gondunk

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: A megváltozott klimatikus viszonyok miatt szükség van arra, hogy a közel kétszáz évre visszatekintõ magyar vízgazdálkodás tradíciója megváltozzon. Ma a vízelvezetés helyett a víz megtartására kell törekedni. A kormány a vízgazdálkodáshoz és öntözéshez kapcsolódó állami fejlesztéseket évi 17 milliárd forinttal támogatja – fogalmazott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezõgazdaságért felelõs államtitkára a Víz Világnapján megrendezett II. Víztudományi Nemzetközi Konferencián.
Tovább Már nem a vízelvezetés, hanem a vízmegõrzés a legnagyobb gondunk

Új növényegészségügyi rendelet – szakmai álláspont

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az Európai Faiskolák Szövetsége (ENA) kétségeket fogalmazott meg az Európai Unió 2019 decemberében hatályba lépő új növényegészségügyi rendeletével kapcsolatban. Ugyanakkor üdvözli a kártevők és kórokozók terjedésének megfékezésére tett intézkedéseket.
Tovább Új növényegészségügyi rendelet – szakmai álláspont