Nehogy kártérítést kelljen fizetnünk! A lótartás árnyoldalai

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az állattartás nemcsak örömet okoz vagy hasznot hajt az állattartónak, hanem felelősséggel is jár. A állatokkal kapcsolatos jogi felelősség egy olyan örökzöld téma, amihez többször vissza kell térnünk, mivel Kistermelők Lapjának olvasói is keresnek minket ebbe a körbe tartozó konkrét kérdésekkel.
Tovább Nehogy kártérítést kelljen fizetnünk! A lótartás árnyoldalai

Mit hozhat a magyar gazdák számára az EU agrárpolitikája?

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrotrend :: Folyamatosan folynak az egyeztetések, tanácskozások Brüsszelben az Európai Unió tagállamai között a 2020-tól bevezetésre kerülő Közös Agrárpolitikai (KAP) reform kapcsán. Az álláspontok lassan közelednek egymáshoz, és a legújabb hírek szerint az Európai Bizottság is támogatja a KAP szinten tartását, ehhez viszont a tagállamok befizetési arányának növelése szükséges az uniós költségvetés fenntartásához.
Tovább Mit hozhat a magyar gazdák számára az EU agrárpolitikája?

Öt százalékra mérséklődik a UHT-tejek áfája

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Az UHT-tejek január elsejétől 5 százalékra csökkenő áfájának köszönhetően az import tejnek lényegében ki kellene szorulnia a magyar piacról - hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, Gárdonyban.
Tovább Öt százalékra mérséklődik a UHT-tejek áfája

Újpaprika, újbor

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: November elejére, nagyjából egy időben készülnek el a friss fűszerpaprika-őrlemények és az újbor is, ennek örömére a szegedi fűszerpaprika-kutatók közel egy évtizede ilyenkorra időzítik a „paprika és bor” rendezvényüket. Ezúttal november 16-án, Szatymazon találkozik a bor a paprikával.
Tovább Újpaprika, újbor

Csak erős agráriummal alapozható meg a vidék fejlődése

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Gazdasági súlyán felül, stratégiai ágazatként kell kezelni az agrár- és élelmiszergazdasági szektort, hiszen erős agrárium nélkül elképzelhetetlen a vidék, és ezáltal Magyarország fejlesztése – hangsúlyozta Győrffy Balázs.
Tovább Csak erős agráriummal alapozható meg a vidék fejlődése