“Kimaxolt végtermék”: a szerves trágya mint jövedelemforrás

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Trágyából nem építhetünk várat. Legalábbis sokáig tartotta magát ez a közmondás, ám úgy fest, hogy mára nemigen állja meg a helyét – legalábbis nem mindenütt. A régi bölcsességet cáfolja az a technológia, amelyet a Hajdúböszörményi Béke Mezőgazdasági Kft. vásárolt meg és mű­ködtet.
Tovább “Kimaxolt végtermék”: a szerves trágya mint jövedelemforrás

Vidra kószált Békéscsaba belvárosában

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Egy, a kicsinyeivel ugrándozó vidramamát kapott lencsevégre egy szerencsés járókelő nemrég Békéscsaba belvárosában, az Élővíz-csatorna partján. Az állatok szemmel láthatóan jól érezték magukat a városi környezetben, a hóval nem törődve barangoltak a vízparton.
Tovább Vidra kószált Békéscsaba belvárosában

Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében – Idén is sok érdeklődőt vonzott a Malagrow Növénytermesztési Konferencia

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: Idén ötödik alkalommal, január 14-17. között került megrendezésre a már hagyományokkal rendelkező Malagrow Növénytermesztési Konferencia sorozat, Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében címmel. Az újdonságok iránt érdeklődő termelők országszerte nyolc helyszínen ismerkedhettek meg a legfontosabb trendekkel, fejlesztésekkel, támogatási- és szabályozási kérdésekkel, emellett gyakorlati ismeretekkel is gazdagodhattak.
Tovább Hozamnövekedés a gazdaságosság jegyében – Idén is sok érdeklődőt vonzott a Malagrow Növénytermesztési Konferencia

Növényvédelem és Brüsszel

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A növényvédő szerek uniós engedélyezési eljárását átláthatóbbá, a felelősségi területeket egyértelműbbé tévő tervről szavazott a Parlament a múlt héten. Ezen megfogalmazták elvárásaikat: Egyebek mellett hozzáférhetővé kellene tenni az engedélyezési folyamatban felhasznált tanulmányokat, a növényvédő szerekkel kapcsolatos adatszolgáltatásnak a hosszú távú mérgező hatásra is ki kellene terjednie.
Tovább Növényvédelem és Brüsszel

6,5 milliárd forint értékű élelmiszert gyűjtött be tavaly a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrofórum :: A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tavaly 6,5 milliárd forint értékben több mint 11 ezer tonna élelmiszer felesleget gyűjtött be, ami 20 százalékos bővülést mutat az előző év azonos időszakához képest - közölte az Élelmiszerbank hétfőn az MTI-vel.
Tovább 6,5 milliárd forint értékű élelmiszert gyűjtött be tavaly a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Kedvencek kedvence, a katalin-papagáj

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az utóbbi években egyre inkább kiszorítja a hagyományosnak mondható hullámos és nimfapapagájt a katalin-papagáj, egyre gyakrabban kínálják eladásra e faj egyedeit úgy tenyésztők, mint díszállat-kereskedők. Ez, a mintegy 16 cm hosszúságú madár felettébb ellenálló, tartása, tenyésztése a kezdőknek is sok sikerélményt nyújthat.
Tovább Kedvencek kedvence, a katalin-papagáj