Összefogás a termeléshez kötött agrártámogatások megtartásáért

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A Mezőgazdasági és Halászati Tanács március 18-i brüsszeli ülésén Magyarország Bulgáriával, Horvátországgal, Csehországgal, Lettországgal, Szlovákiával és Szlovéniával közös nyilatkozatban kérte a termeléshez kötött támogatások legalább jelenlegi szinten tartását, vagy akár növelését a 2020 utáni időszakban.
Tovább Összefogás a termeléshez kötött agrártámogatások megtartásáért

Így tarthatjuk tisztán a gépet, az istállót, a berendezéseket

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: A Kärcher magas nyomású meleg vizes mosói a forró víznek köszönhetően jóval hatékonyabbak, mint azok, amelyek nem használnak meleg vizet. Kevesebb tisztítószerre van szükség, sőt akár el is hagyható ezek használata.
Tovább Így tarthatjuk tisztán a gépet, az istállót, a berendezéseket

Elképesztő, mi mindent tud ez a permetező

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: Krieser János, a Biritói Pusztabir Kft. ügyvezetője gazdaságában 2012 óta használja az AGRIFAC CONDOR önjáró permetezőt. A szakaszolásnak köszönhetően pénzt, az egy gombnyomásra állítható hasmagasságnak köszönhetően pedig rengeteg időt spórol meg vele.
Tovább Elképesztő, mi mindent tud ez a permetező

Greta után az Európai Parlament is lépéseket sürget

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: Az Európai Parlament március 13-ai ülésén a képviselők többek között a légszennyezés megfékezésére is tettek javaslatot, eszerint például a jövőbeli mezőgazdasági támogatásokat össze kell kapcsolni a légszennyezés mértékével.
Tovább Greta után az Európai Parlament is lépéseket sürget

A holland, aki megmentheti a Greenyardot

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A belga Greenyard zöldség-gyümölcsértékesítő és -feldolgozó vállalat a holland Marc Zwaaneveldet nevezte ki társ-vezérigazgatónak a korábbi vezető, Hein Deprez mellé. A hulladékgazdálkodási ágazatból érkező szakembertől konkrétan azt várják, hogy megmentse a Greenyardot a csődtől.
Tovább A holland, aki megmentheti a Greenyardot

Nem csökkenhet az agrárbüdzsé 2020 után! Összefogott a tagállamokkal Magyarország

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agrárszektor :: Hét ország, köztük Magyarország közös nyilatkozatban kérte a termeléshez kötött támogatások növelését vagy legalább a jelenlegi szinten tartását a 2020 utáni uniós költségvetési idõszakban a Mezõgazdasági és Halászati Tanács hétfõi ülésén - közölte az Agrárminisztérium (AM) a testület brüsszeli ülését követõen az MTI-vel.
Tovább Nem csökkenhet az agrárbüdzsé 2020 után! Összefogott a tagállamokkal Magyarország

Véget vetnének a szemetelők elleni szélmalomharcnak

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: 240 ezer önkéntes részvételével vette kezdetét az ország legnagyobb szemétszedő akciója, a TeSzedd! A „színfalak mögött” eközben egyre szélesebb körű összefogás van születőben, amely hosszú időre tenne rendet nemcsak a köztereken, hanem a fejekben is.
Tovább Véget vetnének a szemetelők elleni szélmalomharcnak

Már figyelni kell a buxusok rémére

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Agroinform :: 2016-ban március 15-én már rágtak a selyemfényű puszpángmoly hernyói. Az idei hideg tavasz visszafogta a kelésüket, de egyszer biztosan megjelennek. Ahol még egyáltalán megmaradtak a buxusbokrok, ott rendszeresen nézzenek be a növények belsejébe, itt bújnak a 0,5-1 cm-es lárvák.
Tovább Már figyelni kell a buxusok rémére

Klímaváltozás: új agrárszakértői generációra van szükség

agrár mezőgazdaság gazda hírek

Magyarmezőgazdaság :: A foltokban lehulló intenzív csapadékra és az extrém melegekre a kímélő és nedvességmegőrző talajművelés lehet a válasz, miközben a klímaváltozás miatt a növénytermesztőket az egyre több, eddig leginkább a mediterrán éghajlaton őshonos rovarok elterjedése fenyegeti – hangzott el a K&H-ban rendezett, a hazai agrár- és élelmiszeripar legfontosabb szereplőinek fórumául szolgáló Agrár Klubon.
Tovább Klímaváltozás: új agrárszakértői generációra van szükség