Gyenge termés várható a népszerű kajszibólNAK :: A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) növénytermesztési szakemberei közös kajszi fajtabemutató rendezvényen mutatták be a piaci igények kiszolgálására alkalmas kajszifajtákat. A Tordasi Fajtakísérleti Állomáson 2018. július 19-én tartott eseményen az érdeklődők megismerhették a késői érésű, fagytűrőbb fajtákat és fajtaújdonságokat, valamint a legmodernebb művelési rendszerek nemzetközi tapasztalatait.
Tovább Gyenge termés várható a népszerű kajsziból

Bővül az új élelmiszerek uniós listájaNAK :: Megjelent az Európai Bizottság 2018/991/EU végrehajtási rendelete a tyúktojásfehérje-lizozim-hidrolizátum 2015/2283/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet szerinti, új élelmiszerként történő forgalomba hozatalának engedélyezéséről és az 2017/2470/EU bizottsági végrehajtási rendelet módosításáról.
Tovább Bővül az új élelmiszerek uniós listája

Támogatás igényelhető a madárinfluenza miatti veszteségek kompenzálásáhozNAK :: Vissza nem térítendő állami támogatást igényelhet az a víziszárnyasvágási tevékenységet végző részleggel rendelkező feldolgozó vállalkozás, aki megfelel a víziszárnyas-feldolgozói termékpályát érintő madárinfluenza miatti veszteségek ellentételezéséhez nyújtott támogatás feltételeiről szóló 16/2018. (VII. 12.) AM rendelet ben meghatározott követelményeknek.
Tovább Támogatás igényelhető a madárinfluenza miatti veszteségek kompenzálásához

De minimis támogatás igényelhető a sertés törzstenyészetek fejlesztéséreNAK :: A sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX. 10.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatás vehető igénybe a:
Tovább De minimis támogatás igényelhető a sertés törzstenyészetek fejlesztésére