Horvát mezőgazdasági miniszter: Senki ne hozzon sertést MagyarországrólHVG :: Horvátország nem tiltja ki ugyan a Magyarországról származó sertés eredetű termékeket piacáról, de arra kér mindenkit, hogy az afrikai sertéspestis (AFP) felbukkanása miatt ne hozzon be élősertést a szomszédos országból – mondta Tomislav Tolusic horvát mezőgazdasági miniszter csütörtökön Zágrábban.
Tovább Horvát mezőgazdasági miniszter: Senki ne hozzon sertést Magyarországról

Mit szólnának a vendégmunkásokat vegzáló fekete pólós legények, ha indiai melós szedné a magyar epret?HVG :: A robotok, a szövetkezetek, vagy az Európán kívülről jövő munkások oldhatnák meg a mezőgazdaságban is dühöngő munkaerőhiányt. A robotok drágák, a szövetkezéstől frászt kapnak a gazdák. A messziről jövő vendégmunkások alkalmazását az idegengyűlölet igencsak megnehezíti. Még a szomszédból érkező kevés vendégmunkásnak is időnként fekete pólósokkal kell szemezniük, mint Medgyesegyházán.
Tovább Mit szólnának a vendégmunkásokat vegzáló fekete pólós legények, ha indiai melós szedné a magyar epret?

“Nagy baj lesz, urak”: miközben a felek pereskednek, elúszhat a fél AlföldHVG :: Hatvanezer hektár van víz alatt. Pont négy évvel ezelőtt államosították a vízgazdálkodási társulatokat, átvették a csatornákat, elvették a vagyonukat. Ezek majd fele meg is szűnt, az átvett vagyonuk ellenértékét még azóta sem kapták meg. A közcélú csatornákon folyik rendesen a munka, ám a földekről a vizet a főcsatornákba vezető árkoknak most nincs gazdájuk.
Tovább “Nagy baj lesz, urak”: miközben a felek pereskednek, elúszhat a fél Alföld

Szűkre szabták az októberi viharkár után igényelhető támogatást, korán keljen holnap, aki igényelni szeretnéHVG :: A 2017. októberi viharkár utáni mezőgazdasági jövedelempótló támogatást holnaptól kezdődően március 15-ig lehet kérelmezni. 100 millió forinton kell osztozkodni.
Tovább Szűkre szabták az októberi viharkár után igényelhető támogatást, korán keljen holnap, aki igényelni szeretné

Kósa-közeli angoltanárnál landolt több mint 400 millió agrártámogatásHVG :: Csak tavaly több százmillió, főleg uniós támogatás jutott Horváth István államtitkár angoltanár felesége cégének „sertéságazat fejlesztésére” – írja a Népszava. A lap szerint még csak nyomát sem találni annak, hogy a cég 2011-es alapítása előtt is foglalkozott volna mezőgazdasággal.
Tovább Kósa-közeli angoltanárnál landolt több mint 400 millió agrártámogatás

Megalapozná agrárvállalkozása további sikereit? Mutatjuk, milyen lehetőségei vannakHVG :: Korszerűsíttetné állattartó telepét vagy kertészeti üzemét? Terményszárítót építene? Fejlesztené borászati termékeit, esetleg növelné öntözési kapacitásait? E célokra most érdemes beszereznie a forrásokat.
Tovább Megalapozná agrárvállalkozása további sikereit? Mutatjuk, milyen lehetőségei vannak

Az állattenyésztésben csinálna forradalmat egy magyar vállalkozás, egy elég jó ötlete van hozzáHVG :: A magyar fejlesztésű Beefie egy digitális szarvasmarhamérleg, amely fejlesztőinek reményei szerint túlmutat egy szűkkörű megoldáson: forradalmasíthatja az élőállat-mérlegelést mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon. Elég egy telefonnal lefotózni az állatot, az alkalmazás rögtön megmondja a súlyát.
Tovább Az állattenyésztésben csinálna forradalmat egy magyar vállalkozás, egy elég jó ötlete van hozzá