Csaknem félmilliárd forint fejlesztési támogatást nyert el a mezőgépgyártó McHale HungáriaAgroinform :: Európai uniós pályázaton csaknem félmilliárd forint támogatást nyert a mezőgazdaságigép-gyártás fejlesztésére Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a szolnoki székhelyű McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. (McHale Hungária Kft.) vezette konzorcium – tájékoztatta a konzorciumvezető az MTI-t.
Tovább Csaknem félmilliárd forint fejlesztési támogatást nyert el a mezőgépgyártó McHale Hungária

Kezdődik az adatgyűjtés, amely fényt derít rá, mennyire kiterjedt probléma az EU-ban a kettős termékminőségAgroinform :: Az Európai Bizottság új, közös módszertant bocsátott ki az élelmiszeripari termékek EU-szerte történő összehasonlításához. A tesztidőszak első eredményei ez év végére várhatóak.
Tovább Kezdődik az adatgyűjtés, amely fényt derít rá, mennyire kiterjedt probléma az EU-ban a kettős termékminőség

RWA Feldtag: Itt a traktorok 5000 lóerővel, a vetőmagok pedig 50 hektáron mutatkoztak be (+Videó!)Agroinform :: Uradalmi partin vettünk részt az osztrák RWA vállalat meghívásában, amely rendezvényen festői környezetben, 5000 lóerő és 50 ha bemutatóparcella kíséretében nézhettük meg a vállalat teljes portfólióját.
Tovább RWA Feldtag: Itt a traktorok 5000 lóerővel, a vetőmagok pedig 50 hektáron mutatkoztak be (+Videó!)

Új országos főállatorvosi határozat lépett életbe az afrikai sertéspestis miattAgroinform :: Megjelent az Országos Főállatorvos 2/2018. számú határozata. Az új rendelkezés az ASP járványügyi felmérő (surveillance) program részeként, az ország egész területén végrehajtandó intézkedéseket nevesíti és szabályozza.
Tovább Új országos főállatorvosi határozat lépett életbe az afrikai sertéspestis miatt

Több uniós pénzt követelnek agrárinnovációra a közép- és kelet-európai országokAgroinform :: Tíz közép- és kelet-európai ország írt alá nyilatkozatot együttműködésükről a mezőgazdasági innovációra lehívható uniós pénzek arányának növelése érdekében – jelentette be az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára.
Tovább Több uniós pénzt követelnek agrárinnovációra a közép- és kelet-európai országok